Guide: Køb af elklaver - digital piano - digital klaver

- det bør du vide før du køber

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hvad bestemmer prisen?


Prisen bestemmes i høj grad af kvaliteten i tangenter og lyd samt antallet af funktioner.

Tangenter
Hvis man spiller på et elklaver eller digital klaver hvor tangenterne er meget lettere eller anderledes end på et rigtigt klaver, så er der nogle færdigheder inden for klaverspil som fingrene ikke får trænet. Er man helt nybegynder og først skal lære hvor tonerne ligger, er det mindre vigtigt end hvis man er en øvet klaverspiller. Der er forskellige grader af vægtning og anslagsfølsomhed, hvilket beskrives senere. Tangenternes kvalitet er en vigtig faktor der har indflydelse på prisen på et elklaver eller digital klaver. 

Lydkvalitet
De elklaverer der produceres i dag lyder mere i stil med et rigtigt klaver, end dem der blev produceret for år tilbage. Teknologien der bruges til at optage lyden fra et rigtigt klaver og overføre det til et elklaver kaldes sampling. Den varierer meget og som hovedregel kan man sige, at prisen på et elklaver afspejler kvaliteten af den teknik der er blevet anvendt.

Funktioner
Af funktioner kan nævnes optagefunktion, metronom (forklares senere), transponering (forklares senere), display mm. Her skal man gøre op, hvilke funktioner man synes er vigtige. Metronom og optagefunktion er standard på de fleste modeller, men man betaler f.eks. relativt meget for at få et elklaver med en indbygget LCD-skærm i nodeholderen. Her må man overveje hvad man vil komme til at bruge og så holde relevans op mod pris.