Guide: Køb af elklaver - digital piano - digital klaver

- det bør du vide før du køber

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tilslutningsmuligheder


MIDI-in-out
Står for Musical Instrument Digital Interface og giver mulighed for at forbinde dit klaver til andre digitale enheder så som andre digitale musikinstrumenter, effekthenheder og computer der også har midi-stik (runde med fem poler i). Man kan også købe et MIDI-til-USB-kabel, hvis computeren ikke er udstyret med midi. Man kan for eksempel købe et nodeprogram, der så oversætter det du spiller på klaveret til noder på computerskærmen.

midi_in_out

 

AUX-in-out
Giver mulighed for at tilslutte dit klaver et lydkort (MIDI kan også bruges), så du f.eks. via computeren kan optage det du spiller. Det giver også mulighed for at forbinde det til et stereoanlæg, så dit klaverspil kommer ud af nogle større højttalere.  Dit musikanlæg skal have aux-indgang, og du skal anskaffe dig et kabel. Hvis dit klaver ikke har aux, så kan du bruge indgangen til hovedtelefonerne og med et kabel forbinde det til dit stereoanlæg. Ind- og udgange på klaveret er typisk de store jackstik (6,3 mm). På stereoanlægget er det ofte de rød-hvide phono-stik (RCA) 

         63mm_2rca_    63mm_2rca
 

USB
Bruges til at forbinde klaver og computer, hvis man for eksempel arbejder med nodeprogrammer. Så bliver noderne registreret på computeren, når man spiller dem på klaveret. USB
findes på de lidt dyrere modeller. Her kan man bruge et standard usb-kabel (vist nedenfor til venstre). Har klaveret kun midi-udgang, kan man få et MIDI-til-USB-kabel for nogle hundrede kroner (vist nedenfor til høje)

usb
            usb_midi_