Guide: Køb af elklaver - digital piano - digital klaver

- det bør du vide før du køber

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Noder til klaver

Køb noder til klaver billigst ved at sammenligne priser fra forskellige butikker med Nodeportalen. Her kan du også finde gratis nodepapir og nodeprogrammer (hørelære, notation, nodelæsning).
Hvis du er begynder, er Jørgen Borchs klaverbøger "Spil og lær" nogle af de bedste noder til klaver. Der findes en 1'er og en 2'er, men er du helt nybegynder, så start med at købe 1'eren. Nogle musikskoler anvender dem i undervisningen, men man kan sagtens bruge dem selvom man ikke har en lærer. Bøgerne er delt op i lektioner med stigende sværhedsgrad. I indledningen skriver han et formålet med bøgerne er at vise en undervisningsmetode, der hurtigt giver eleverne færdigheder i at klare sig selv - især indledningsvis i at kunne spille efter de mange sangbøger, der findes i dag, og som blot indeholder en melodilinje og nogle simple akkorder (Sangbogen-serien beskrevet nedenfor er af denne type)
  
spiloglaer1     spiloglaer2_
          
Nogle af mest populære noder til klaver er nodebøgerne fra Sangbogen-serien med alt lige fra dansk, musicals, pop, hits. osv. De indeholder utrolig mange kendte sange, og mange musikskoler bruger sange fra disse i deres undervisning. Det er en god idé at købe udgaverne med spiralryg, så de kan stå af sig selv på et klaver eller nodestativ.

  
sangbogen1sangbogen3  sangbogen4 
                
  
Langt de fleste kunstere udgiver noder til klaver i form af nodebøger. Størstedelen af disse bøger har både akkorder og noder og inkluderer sangens melodi. En anden type nodebøger har også akkorder og noder, men her er sangens melodi ikke medtaget. I stedet er der vist præcis hvad pianisten (for eksempel Elton John eller Billy Joel) spiller på sit klaver, når han synger til. Nogle af disse inkluderer endda cd, så man kan høre hvordan det skal lyde.
En tredje type har kun akkorder. Dvs. at der f.eks. står G, D, E, A over teksten, men at der ingen nodelinjer er. Disse bruges ofte til guitar, men kan sagtens bruges til klaver, hvis man bare vil spille akkorderne og ikke melodien.  
 
 
           

Find de bedste priser på ovenstående nodebøger på Nodeportalen